Over STUDiO KiO

STUDiO KiO is opgericht door Nicole Guiaux. De missie van STUDiO KiO is om tekenen vanuit diverse invalshoeken in de wereld te zetten. Met zakelijke tekeningen ( infographics ) ondersteun ik organisaties bij het visueel maken van allerlei teksten zoals plannen, rapportages en processen. Dit doe ik ook live tijdens meetings en congressen. Met mijn tekenlessen hoop ik anderen in hun creativiteit te stimuleren en te inspireren.

tekenles bilthoven

Hallo! Ik ben Nicole. 

Na mijn studie rechten heb ik diverse rollen bekleed, zowel in de commerciële sector als binnen de rampenbestrijding en ambulancezorg. Ik hield me voornamelijk bezig met bestuurlijk en juridisch beleidsadvies. Veel schrijfwerk dus.

Omdat ik ook graag mijn creativiteit wilde gebruiken heb ik naast deze carrière een opleiding gedaan om tekenles te geven. Zo werd STUDiO KiO geboren.

Om mezelf op het creatieve vlak te blijven ontwikkelen heb ik  nog veel meer teken- en illustratiecursussen gevolgd. En zo kwam ik in aanraking met het zakelijk tekenen. Hier kwamen mijn twee werelden bij elkaar. Mijn analytische vaardigheden kan ik gebruiken om de geschreven plannen, procedures en rapportages te vertalen naar heldere tekeningen.

Als zakelijk tekenaar maak ik teksten nu visueel en als graphic recorder maak ik live een visueel verslag tijdens bijeenkomsten. Visueel werken  is een krachtig instrument om boodschappen over te brengen en snel tot de kern van het verhaal te komen.

 

Inmiddels heb ik ook de kunstacademie richting klassieke technieken afgerond en ben ik ook kunstenaar. Ik maak realistische schilderijen met een verhaal.

 

LOGO voorpagina.png